Reklama

Reklama

Rybne kotlety

Skoro ryby są zdrowe, jedzmy je częściej. Dziś w wersji kotletów mielonych.

Składniki

  • 1 kg mintaja mrożonego,
  • 1 jajko,
  • 2 jajka na twardo,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • zielona pietruszka,
  • olej.

Sposób przyrządzenia:

Reklama

Rybę odmrażamy i miksujemy z solą, jajkiem, pieprzem, bułką tartą oraz jajkami ugotowanymi na twardo. Pietruszkę siekamy i dodajemy do masy.

Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Dowiedz się więcej na temat: kotlety rybne

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje