Reklama

Reklama

Ryżowe kulki

Na patelni rozgrzej olej, włóż szpinak, przypraw solą i pieprzem.

Składniki dla 4 osób:

Kulki ryżowe:

  • 30 dag ryżu
  • 4 łyżki masła
  • 10 dag parmezanu
  • 2 jajka
  • pół szklanki bułki tartej
  • 15 dag szpinaku
  • 10 dag sera feta
  • ząbek czosnku
  • olej
  • sól
  • pieprz

1. Na patelni rozgrzej olej, włóż szpinak, przypraw solą i pieprzem. Dodaj przeciśnięty czosnek, smaż 10 minut. Ser feta pokrój w kostkę.

2. Ryż ugotuj, połącz z masłem, jednym jajkiem i tartym parmezanem, wymieszaj. Łyżkę ryżu układaj na dłoni, spłaszcz, nałóż szpinak i kostkę fety. Formuj kulki, obtaczaj w roztrzepanym jajku i bułce, smaż na głębokim oleju. Podawaj z sałatą.

Reklama

Czas przygotowania: około godziny

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy