Ryżowe rozmaitości
Na obiad lub kolację

Składniki
- 20 dag fasolki szparagowej
- 1 szkl. ryżu arborio
- 1 cebula
- 8 małych pomidorków
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki startego parmezanu
- pieprz
- 2,5 szkl. bulionu
2 porcji
Sposób przygotowania
1. Fasolkę oczyść, pokrój. Cebulę obierz, posiekaj, podduś na szklisto na maśle. Domieszaj ryż, smaż 2 minuty. Zalej 1 szklanką gorącego bulionu, zmniejsz ogień. Gdy ryż wchłonie płyn, dodaj fasolkę, wlej 1/2 szkl. bulionu. Gotuj pod przykryciem, dolewając resztę bulionu. 2. Pomidorki opłucz, przekrój. Gdy ryż i fasolka będą miękkie, wsyp parmezan, dopraw pieprzem. Domieszaj pomidorki.