Reklama

Reklama

Ryżowe serduszka z malinową konfiturą

Jeśli planujemy Walentynki w domu, warto pomyśleć o słodkim, miłosnym poczęstunku. Jak wszyscy wiemy – przez żołądek do serca! Naszą propozycją są oryginalne i przepysznie malinowe serduszka!

Składniki

  • 1 opakowanie ryżu białego np. marki Halina
  • 200ml mleczka kokosowego
  • 100 g płatków kokosowych
  • 75 g cukru
  • 100 g mrożonych malin
  • 50 g cukru

1. Ryż ugotować w nieosolonej wodzie.

Reklama

2. Po ugotowaniu ryżu, dodać do niego cukier, mleczko kokosowe oraz płatki kokosowe. Zblendować na jednolitą masę.

3. Maliny podgrzać w rondelku z cukrem i zblendować. Uformować ciastka w kształcie serc (np. za pomocą foremki do ciasteczek), udekorować syropem z malin i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje