Ryżowe serduszka z malinową konfiturą
Jeśli planujemy Walentynki w domu, warto pomyśleć o słodkim, miłosnym poczęstunku. Jak wszyscy wiemy – przez żołądek do serca! Naszą propozycją są oryginalne i przepysznie malinowe serduszka!

Składniki
- 1 opakowanie ryżu białego np. marki Halina
- 200ml mleczka kokosowego
- 100 g płatków kokosowych
- 75 g cukru
- 100 g mrożonych malin
- 50 g cukru
1. Ryż ugotować w nieosolonej wodzie.
2. Po ugotowaniu ryżu, dodać do niego cukier, mleczko kokosowe oraz płatki kokosowe. Zblendować na jednolitą masę.
3. Maliny podgrzać w rondelku z cukrem i zblendować. Uformować ciastka w kształcie serc (np. za pomocą foremki do ciasteczek), udekorować syropem z malin i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.