Reklama

Reklama

Sałatka

Wykwintna propozycja.



Składniki:

- 1 spora polędwiczka wieprzowa,
- 1 łyżka ostrej musztardy,
- 1 łyżka sosu sojowego,
- 1 opakowanie mieszanki sałat,
- 10 bardzo świeżych średnich pieczarek,
- 10 malutkich pomidorków,
- 5 dag parmezanu w kawałku,
- 3 łyżki oleju
Sos:
- 6 łyżek oliwy,
- 1 łyżka sosu sojowego, 2 łyżki soku z cytryny,
- pieprz,
- maleńki posiekany ząbek czosnku

Przygotowanie:

W misce wymieszać musztardę z sosem sojowym, włożyć mięso i obtoczyć je w marynacie, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Następnie usmażyć na dobrze rozgrzanym oleju lecz na małym ogniu na złoto. Mięso odstawić aby lekko przestygło. Pieczarki oczyścić delikatnie, pokroić w cienkie plasterki, umyte pomidorki przekroić na pół. Do sporej salaterki wsypać opakowanie sałaty, dołożyć pomidorki oraz pieczarki. Mięso pokroić w cienkie plasterki i dołożyć do miski. Wszystkie składniki sosu wymieszać, polać sałatkę. Parmezan pokroić na cienkie wiórki, dodać do sałatki. Przy pomocy sałatkowych łyżek wszystko razem delikatnie połączyć

Reklama

Smacznego
Dowiedz się więcej na temat: mięso | sałatka | sałatki | polędwiczki wieprzowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy