Sałatka
Wykwintna propozycja.

Składniki:
- 1 spora polędwiczka wieprzowa, - 1 łyżka ostrej musztardy, - 1 łyżka sosu sojowego, - 1 opakowanie mieszanki sałat, - 10 bardzo świeżych średnich pieczarek, - 10 malutkich pomidorków, - 5 dag parmezanu w kawałku, - 3 łyżki oleju Sos: - 6 łyżek oliwy,- 1 łyżka sosu sojowego, 2 łyżki soku z cytryny, - pieprz, - maleńki posiekany ząbek czosnku
Przygotowanie:
W misce wymieszać musztardę z sosem sojowym, włożyć mięso i obtoczyć je w marynacie, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Następnie usmażyć na dobrze rozgrzanym oleju lecz na małym ogniu na złoto. Mięso odstawić aby lekko przestygło. Pieczarki oczyścić delikatnie, pokroić w cienkie plasterki, umyte pomidorki przekroić na pół. Do sporej salaterki wsypać opakowanie sałaty, dołożyć pomidorki oraz pieczarki. Mięso pokroić w cienkie plasterki i dołożyć do miski. Wszystkie składniki sosu wymieszać, polać sałatkę. Parmezan pokroić na cienkie wiórki, dodać do sałatki. Przy pomocy sałatkowych łyżek wszystko razem delikatnie połączyć