Sałatka brokułowa z fasolką i fetą

Przepis na jedną porcję.

Fot. Paweł Boruta
Fot. Paweł BorutaMWMedia

Przygotować sos z majonezu, jogurtu, czosnku, soli i pieprzu. Brokuły zblanszować (wrzucić na kilka minut na wrzątek i po wyjęciu oblać zimną wodą) i podzielić na małe cząstki. Brokuły wymieszać z serem feta, odsączoną fasolą i polać sosem.

Brokuły są bogatym źródłem kwasu foliowego, niezwykle ważnego dla zdrowia dziecka, ze względu na wpływ na prawidłowy rozwój układu nerwowego. Dodatkowo brokuły razem z serem feta są dobrym źródłem wapnia, najważniejszego składnika naszych kości. Fasolka natomiast to bardzo dobre źródło białka roślinnego.

Źródło: SetPoint

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas