fasola

(Kuchnia ,warzywa)

Artykuły (26)

  • Kuchnia ,warzywa

    Fasola – więcej niż białko

    • Wtorek, 31 marca 2020 (08:12)
    Coraz odważniej powtarzane jest zalecenie, by dla dobrego odżywienia organizmu i wzmocnienia odporności ograniczyć mięso i wypełnić talerze warzywami. Fasola jest doskonałym rozwiązaniem....
    fasola
  • Cenne źródło białka

    Cenne źródło białka

    • Poniedziałek, 14 października 2019 (13:08)
    ​Fasola to roślina występująca w kilkudziesięciu odmianach. Jest jednym z warzyw o największej ilości wartości odżywczych. Jest jednak pewien haczyk - nie można jej jeść na surowo.
    fasola
  • Zamiast kanapki z szynką

    Zamiast kanapki z szynką

    • Środa, 26 lipca 2017 (10:19)
    Drobna zmiana, a tyle korzyści. Wystarczy porcję mięsa czerwonego lub przetworzonego zastąpić orzechami lub fasolą, by szanse na uniknięcie zawału czy udaru znacznie wzrosły.
    fasola, kanapka, orzechy