Reklama

Reklama

Sałatka bulgur

Smaczna i sycąca. Idealna na kolację.

Składniki

  • pół szklanki kaszy bulgur
  • 2 ogórki szklarniowe
  • 1 czerwona papryka
  • 1 szklanka pieczonej dyni, pokrojonej w kosteczkę
  • pęczek
  • natki pietruszki
  • sok z limonki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • szklanka bulionu warzywnego

Sposób przygotowania

1. Kaszę wypłucz zimną wodą, zalej gorącym bulionem. Gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez 15 minut, aż bulion wsiąknie. Ostudź. 

2. Warzywa umyj, pokrój w niedużą kostkę. Razem z dynią dodaj do zimnej kaszy. Skrop oliwą, sokiem z limonki. Dopraw do smaku. Posyp posiekaną natką pietruszki. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama