Reklama

Reklama

Sałatka jarzynowa

Z groszkiem.

Składniki na 8 porcji:

Reklama

- 3 marchewki,
- 1 pietruszka,
- kawałek selera,
- 4 jajka,
- jabłko,
- cebula,
- sól, puszka groszku konserwowego,
- 4-5 ziemniaków,
- 2 kiszone ogórki,
- słoik majonezu dekoracyjnego,
- pieprz,
- sok z cytryny,
- natka

Przygotowanie:

1. Jajka ugotować na twardo. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler obrać. Warzywa zalać posolonym wrzątkiem i ugotować do miękkości. Odcedzić i pozostawić na sitku do wystygnięcia. Osączyć groszek. Ogórki pokroić w kosteczkę. Posiekać cebulę, sparzyć. Jajka obrać pokroić w kosteczkę. Obrać jabłko, również pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Ostudzone jarzyny również pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie przygotowane składniki wymieszać z 3/4 majonezu. Przyprawić. 2. Sałatkę przełożyć na półmisek, posmarować pozostałym majonezem. Przybrać listkami natki. Udekorować według uznania np. groszkiem, różami ze skórki pomidora lub ogórka itp.
Czas przygotowania: 70 minut
1 porcja: 330 kcal

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: jaja | sałatka | sałatki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje