Sałatka letnia
Z sosem winegret.

Składniki na 4 porcje:
- 1 sałata masłowa, - 1 pęczek rzodkiewek, - 1 pęczek dymki, - 2 gotowane jajka, - 8 plasterków boczku wędzonego, Sos winegret (wszystkie składniki połączyć): - 1 łyżka musztardy, - 1 łyżka soku z cytryny, - 4 łyżki oleju, - sól, pieprz
Przygotowanie:
Sałatę umyć, podzielić, dymkę oddzielić od szczypioru, cebulkę pokroić drobniutko, szczypior trochę grubiej. Rzodkiewki pokroić w plastry, jajka gotowane posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i zalać sosem, a na koniec usmażyć boczek pokrojony na mniejsze plasterki. Czas przygotowania: 20 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!