Sałatka makaronowa z pieczonym mięsem

Smakuje wyśmienicie!

Składniki

  • makaron np. Kokardki Lubella- 300 g
  • pieczone mięso, np. kurczak
  • zielone winogrona bezpestkowe- spora garść
  • suszone pomidory w zalewie- 5-6 szt.
  • orzechy włoskie- 3-4 szt.
  • musztarda francuska- 2 łyżki
  • tłuszcz powstały z pieczenia mięsa lub oliwa z oliwek- 2 łyżki
  • sok z cytryny- 1 łyżka
  • miód- 1 łyżeczka
  • sól, pieprz, suszone płatki papryczki chili- do smaku

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w posolonej wodzie. Mięso podgrzać i  pokroić na mniejsze kawałki, suszone pomidory również pokroić i wszystko dodać do ciepłego makaronu. Dodać winogrona oraz orzechy włoskie. Polać winegretem musztardowym powstałym z wymieszania musztardy z tłuszczem, sokiem z cytryny, miodem oraz przyprawami.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje