Sałatka makaronowa z pieczonym mięsem
Smakuje wyśmienicie!

Składniki
- makaron np. Kokardki Lubella- 300 g
- pieczone mięso, np. kurczak
- zielone winogrona bezpestkowe- spora garść
- suszone pomidory w zalewie- 5-6 szt.
- orzechy włoskie- 3-4 szt.
- musztarda francuska- 2 łyżki
- tłuszcz powstały z pieczenia mięsa lub oliwa z oliwek- 2 łyżki
- sok z cytryny- 1 łyżka
- miód- 1 łyżeczka
- sól, pieprz, suszone płatki papryczki chili- do smaku
Sposób przygotowania
Makaron ugotować w posolonej wodzie. Mięso podgrzać i pokroić na mniejsze kawałki, suszone pomidory również pokroić i wszystko dodać do ciepłego makaronu. Dodać winogrona oraz orzechy włoskie. Polać winegretem musztardowym powstałym z wymieszania musztardy z tłuszczem, sokiem z cytryny, miodem oraz przyprawami.