Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Smaczna i sycąca

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Makaron wrzuć na posolony wrzątek, zamieszaj. Poczekaj, aż woda ponownie zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem jeszcze ok. 8 minut.

2. W tym czasie tuńczyka osącz z zalewy. Rybę rozdrobnij widelcem. Chili oczyść z pestek, strączek drobniutko posiekaj.

3. Suszone pomidory osącz, zachowaj kilka łyżek zalewy. Pomidory potnij w paseczki, zalewę wymieszaj z posiekaną papryczką chili.

4. Makaron odcedź, przelej na sitku zimną wodą, dobrze osącz. Wymieszaj go z tuńczykiem, pomidorami i oliwkami. Polej pikantną zalewą z pomidorów. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Gotową sałatkę posyp listkami bazylii.

Prosty przepis na wyborne leczoInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas