Sałatka na oczyszczanie organizmu z toksyn
Świeże sałatki wykonane z ekologicznych składników to zawsze najlepszy sposób, aby dostarczyć swojemu organizmowi wszystkich składników odżywczych, których potrzebuje oraz witamin, minerałów i antyoksydantów. W ten sposób możemy zapewnić organizmowi kompletną detoksykację i przywrócić harmonię we wszystkich życiowych funkcjach.
Właściwości sałatki
Rzodkiewki są doskonałym źródłem potasu, magnezu, witaminy C i witaminy B, które wpływają na ograniczenie procesów zapalnych w komórkach i tłumią wzrost guzów. Rzodkiewka sprawdzi się w dolegliwościach układu pokarmowego, pobudza łaknienie i trawienie, wspomaga pracę wątroby. W związku z tym można ją stosować przy dolegliwościach wątrobowych, braku łaknienia i niestrawności.
Regularnie jedzenie zielonej sałaty przyczynia się do oczyszczania ciała z toksyn i chroni przed wolnymi rodnikami. Zapewnia również świetną ochronę przed pospolitymi chorobami i wirusami.
Składniki:
1 duża główka sałaty
6 rzodkiewek
Dressing:
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka ocetu jabłkowego
sól dla smaku
Przygotowanie
Dobrze umyj sałatę i rzodkiewki. Liście sałaty porwij, a rzodkiewkę pokrój na plasterki. Umieść warzywa w misce. Wykonaj dressing z oliwy z oliwek i octu, dodaj trochę soli do smaku. Podawaj natychmiast.
Zielona sałata i rzodkiewka doskonale umożliwią pełne oczyszczenie wątroby.