Reklama

Reklama

Sałatka na świątecznym stole? Obowiązkowo!

Znamy tyle przepisów na sałatki - pytanie, który z nich wybrać na Wielkanoc? Proponujemy prawdziwie odświętne wydanie, a mianowicie świąteczną sałatkę z indykiem. Jak ją zrobić?

1. Gotujemy 5 jajek, 4 z nich kroimy, jedno zostawiamy do dekoracji.

Reklama

2. Nacieramy piersi z indyka przyprawą do mięs (np. Knorr). Dzięki niej mięso będzie wspaniale przyprawione, bardzo aromatyczne.

3. Skrapiamy je oliwą z oliwek, a następnie owijamy ciasno folią aluminiową.

4. Pieczemy piersi w temperaturze 160 stopni przez 35 minut.

5. Po wystudzeniu kroimy w kostkę.

6. Tak samo postępujemy z pozostałymi składnikami: ananasem, szynką, serem żółtym.

7. Teraz czas na sos - majonez mieszamy z sokiem z cytryny oraz curry, by urozmaicić smak sosu. Łączymy składniki z sosem i doprawiamy do smaku.

 Gotowe! Aby sałatka przyciągała wzrok gości, możemy ją udekorować szczypiorkiem oraz wcześniej ugotowanym jajkiem.

Dowiedz się więcej na temat: Sałatka z indykiem

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje