Sałatka nicejska

Zdrowa i sycąca!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1/4 sałaty lodowej
  • 1/4 sałaty rzymskiej
  • 4 jajka
  • 17 dag tuńczyka w zalewie
  • 6 filetów anchois
  • 3 pomidory
  • 15 dag fasolki szparagowej
  • czarne oliwki
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżeczka soku z cytryny
  • łyżeczka musztardy
  • 1/2 ząbka czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Sałaty umyj, osusz. Dodaj ugotowane jajka, osączonego tuńczyka i filety anchois. Pomidory sparz, zdejmij z nich skórkę, pokrój w ósemki. 

2. Fasolkę szparagową ugotuj, ostudź. Wymieszaj, dodaj oliwki i posiekaną cebulę. Oliwę, sok z cytryny, musztardę i starty czosnek wymieszaj z solą i pieprzem. Zalej sosem sałatkę.  

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje