Sałatka nicejska
Zdrowa i sycąca!

Składniki
- 1/4 sałaty lodowej
- 1/4 sałaty rzymskiej
- 4 jajka
- 17 dag tuńczyka w zalewie
- 6 filetów anchois
- 3 pomidory
- 15 dag fasolki szparagowej
- czarne oliwki
- 1/2 czerwonej cebuli
- 3 łyżki oliwy
- łyżeczka soku z cytryny
- łyżeczka musztardy
- 1/2 ząbka czosnku
- sól
- pieprz
4 osób
Sposób przygotowania
1. Sałaty umyj, osusz. Dodaj ugotowane jajka, osączonego tuńczyka i filety anchois. Pomidory sparz, zdejmij z nich skórkę, pokrój w ósemki. 2. Fasolkę szparagową ugotuj, ostudź. Wymieszaj, dodaj oliwki i posiekaną cebulę. Oliwę, sok z cytryny, musztardę i starty czosnek wymieszaj z solą i pieprzem. Zalej sosem sałatkę.