Sałatka pomidorowo-ziemniaczana
Z pesto.

Składniki:
- 800 g małych ziemniaków, - 80 g Pesto alla Genovesa, - 3 łyżki octu białego balsamicznego, - sól , pieprz, cukier, - 8 listków salaty Lollo bianco, - pęczek zielonej cebulki, - 400 g pomidorów, - 30 g oliwek nadziewanych papryką, - 40 g czarnych oliwek, - 150 g salami w plasterkach
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, przelać zimną wodą, obrać. Pesto wymieszać z octem, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Sałatę potargać, cebulkę posiekać, pomidory i ziemniaki pokroić w plasterki lub ćwiartki. Wymieszać z pozostałymi składnikami, polać dresingiem z pesto.
Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 2010 kJ/480 kcal