Sałatka ryżowa z pomarańczami

Nie masz pomysłu na sałatkę? Wykorzystaj nasz przepis.

Smakuje doskonale
Smakuje doskonale 123RF/PICSEL

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić. Mięso z indyka ugrillować i pokroić na kawałki. Rodzynki sparzyć. Groszek osączyć. Pomarańcze obrać (z błon też) i podzielić na cząstki lub pokroić na plasterki. Sok powstały przy krojeniu owoców zlać do miseczki i dodać do niego sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać na jednolity sos.

Przestudzony ryż, podzielone pomarańcze, płatki migdałowe, sparzone rodzynki, groszek, piersi indyka i koperek wymieszać w dużej salaterce i zalać przygotowanym sosem. Ponownie delikatnie wymieszać. Sałatkę wstawić do lodówki na dwie godziny. Udekorować koperkiem. 

Przepis na zapiekankę gyros z ryżemInteria Kulinaria
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas