Sałatka selerowo-bakaliowa
Z dodatkiem moreli.
- 1 duży seler,
- 2 łyżeczki soku z cytryny,
- 1 jabłko,
- 5 dag rodzynek,
- 10 świeżych śliwek,
- 4 świeże morele,
- 5 dag orzechów włoskich,
- 2 łyżki majonezu,
- sól, pieprz,
- kilka listków melisy
Przygotowanie:
Selera obrać, pokroić w cienkie słupki i skropić sokiem z cytryny. Rodzynki i orzechy namoczyć. Śliwki i morele umyć, wypestkować, pokroić. Jabłka przekroić, wyjąć gniazda nasienne i pokroić. Wszystkie składniki połączyć, doprawić, polać majonezem i udekorować melisą.
Czas przygotowania: 50 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!