Sałatka selerowo-bakaliowa
Z dodatkiem moreli.

Składniki na 4 porcje:
- 1 duży seler, - 2 łyżeczki soku z cytryny, - 1 jabłko, - 5 dag rodzynek, - 10 świeżych śliwek, - 4 świeże morele, - 5 dag orzechów włoskich, - 2 łyżki majonezu, - sól, pieprz, - kilka listków melisy
Przygotowanie:
Selera obrać, pokroić w cienkie słupki i skropić sokiem z cytryny. Rodzynki i orzechy namoczyć. Śliwki i morele umyć, wypestkować, pokroić. Jabłka przekroić, wyjąć gniazda nasienne i pokroić. Wszystkie składniki połączyć, doprawić, polać majonezem i udekorować melisą. Czas przygotowania: 50 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!