SAŁATKA TABBOULEH Z GRANATEM I ORZECHAMI

Sałatka Tabbouleh
Sałatka Tabboulehmateriały prasowe

Składniki

  • 60 g orzechów włoskich,
  • łuskanych
  • 30 g natki pietruszki, tylko liście
  • 20 - 40 g liści mięty, świeżych
  • 250 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 100 g kaszy bulgur
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 350 g pomidorów, pokrojonych w
  • ok. 1 cm kostkę
  • 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 15 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 łyżki pestek granatu, do dekoracji
4 osób

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?