Reklama

Reklama

Sałatka tuńczykowa z groszkiem

Smaczna i dietetyczna.

Składniki

  • 1 szkl. kaszy jaglanej
  • 8 pomidorków
  • 20 dag mrożonego zielonego groszku
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki oliwy garść młodych liści botwinki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną przelej na sitku wrzątkiem. Osącz. Przesyp do garnka z posoloną wodą. Poczekaj, aż woda zawrze, zmniejsz płomień i gotuj 15 minut. W drugim garnku zagotuj wodę. Posól ją, wrzuć zielony groszek (bez rozmrażania). Gotuj go ok. 7 minut. Miękką kaszę odstaw do wystudzenia. Groszek odcedź, osącz, wystudź. Tuńczyka osącz z zalewy. Pomidorki, rzodkiewki i listki botwinki umyj, osusz. Pomidorki pokrój na połówki, a rzodkiewki w plasterki. Wszystkie składniki sałatki połącz, skrop oliwą, przemieszaj. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje