Sałatka tuńczykowa z groszkiem

Smaczna i dietetyczna.

Sałatka z tuńczykiem
Sałatka z tuńczykiem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną przelej na sitku wrzątkiem. Osącz. Przesyp do garnka z posoloną wodą. Poczekaj, aż woda zawrze, zmniejsz płomień i gotuj 15 minut. W drugim garnku zagotuj wodę. Posól ją, wrzuć zielony groszek (bez rozmrażania). Gotuj go ok. 7 minut. Miękką kaszę odstaw do wystudzenia. Groszek odcedź, osącz, wystudź. Tuńczyka osącz z zalewy. Pomidorki, rzodkiewki i listki botwinki umyj, osusz. Pomidorki pokrój na połówki, a rzodkiewki w plasterki. Wszystkie składniki sałatki połącz, skrop oliwą, przemieszaj. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem.

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas