Sałatka w pomarańczy
Oryginalnie podana.
- 1/2 puszki zielonego groszku,
- mały słoik marynowanych pieczarek,
- cebula, sól, pieprz, curry, olej,
- pierś kurczaka,
- 4 pomarańcze,
- po 8 łyżek majonezu i jogurtu.
Przygotowanie:
Mięso umyć, posolić, popieprzyć. Usmażyć na oleju z obu stron. Pomarańcze umyć, osuszyć, przepołowić, naciąć brzegi w zygzaki, wyjąć miąższ. Cebulę posiekać, dodać majonez, jogurt, sól, pieprz i curry. Dokładnie wymieszać na jednolity sos. Mięso pokroić na kawałki, dodać odsączony groszek, pieczarki, pokrojony miąższ pomarańczy, przyprawić. Delikatnie wymieszać sałatkę. Podawać ją w połówkach pomarańczy, polaną sosem.
Czas przygotowania 20 minut