Sałatka w pomarańczy
Oryginalnie podana.

Składniki na 4 porcje:
- 1/2 puszki zielonego groszku, - mały słoik marynowanych pieczarek, - cebula, sól, pieprz, curry, olej, - pierś kurczaka, - 4 pomarańcze, - po 8 łyżek majonezu i jogurtu.
Przygotowanie:
Mięso umyć, posolić, popieprzyć. Usmażyć na oleju z obu stron. Pomarańcze umyć, osuszyć, przepołowić, naciąć brzegi w zygzaki, wyjąć miąższ. Cebulę posiekać, dodać majonez, jogurt, sól, pieprz i curry. Dokładnie wymieszać na jednolity sos. Mięso pokroić na kawałki, dodać odsączony groszek, pieczarki, pokrojony miąższ pomarańczy, przyprawić. Delikatnie wymieszać sałatkę. Podawać ją w połówkach pomarańczy, polaną sosem. Czas przygotowania 20 minut