Sałatka warzywna z pieczarkami
Doskonale sprawdzi się na przyjęciu, na działce czy w ogródku i nie grożą dodatkowymi kilogramami!
Sposób przygotowania
Rozgrzej grill. Bakłażana pokrój na plastry, posól i odstaw na chwilę, po czym osusz ręcznikiem papierowym. Cukinię pokrój wzdłuż w 1 cm plastry. Cebulę pokrój w ćwiartki lub połówki, pieczarki w plasterki. Papryki przekrój na pół lub zostaw w całości, wycinając tylko gniazda nasienne. Ziemniaki i marchewki dobrze wyszoruj, marchewki przekrój wzdłuż na pół. Ziemniaki i kukurydzę obgotuj przez kilka minut w osolonym wrzątku. Wszystkie warzywa i grzyby skrop oliwą i grilluj (razem z rozmarynem) z każdej strony do zrumienienia (najdłużej marchewki i cebulę). Przygotuj dressing, mieszając wszystkie składniki, i polej nim przestudzone warzywa.