Reklama

Reklama

Sałatka z cykorią i orzechami

Wyjątkowo lekka.

Składniki:


  • 2 cykorie
  • garść rukoli
  • jabłko
  • garść łuskanych orzechów włoskich
  • 10 dag sera gorgonzola
  • cytryna
  • szczypior
  • 2 łyżki oliwy
  • sól pieprz

Przygotowanie:

Reklama

1. Cykorie opłucz, osusz. Usuń końce i głąb, przekrój na pół. Opłucz rukolę, osusz. Jabłko umyj, pokrój w plastry, szczypior posiekaj. 2 Na talerzu rozłóż dekoracyjnie listki cykorii i kawałki jabłka. Całość posyp orzechami włoskimi, pokruszoną w palcach gorgonzolą i posiekanym szczypiorkiem.

2. Tak przygotowana sałatka może stać nawet kilka godzin w lodówce. Sałatkę przed podaniem skrop odrobiną soku z cytryny i polej oliwą.

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje