Reklama

Reklama

Sałatka z czarną fasolą

Propozycja na zdrowy i pełnowartościowy posiłek.

Składniki

  • puszka fasoli czarnej z puszki
  • szklanka ugotowanej komosy ryżowej
  • czerwona lub żółta papryka
  • pęczek dymki
  • pół pęczka kolendry lub natki
  • parę łyżek oliwy
  • sok z połowy cytryny
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Fasolę odsączyć z zalewy, wymieszać z komosą. Paprykę umyć, pokroić w drobną kostkę.

Natkę, kolendrę, dymkę posiekać.

Wszystko ze sobą wymieszać i polać sosem z oliwy, soku z cytryny, zmiażdżonego czosnku i przypraw.

Wymieszać i od razu podawać. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje