Sałatka z jajkami przepiórczymi

Nowe smaki w prostej sałatce.

Składniki:

  • 10 jajek przepiórczych
  • 1 duży ogórek sałatkowy, cukier
  • 2 pomidory
  • 4-5 łodyg selera naciowego
  • 1 główka sałaty masłowej
  • 1/2 szklanki oleju, sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • ziarna czerwonego pieprzu

Przygotowanie:

1. Jajka wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj na twardo (4-5 minut). Schłodź w zimnej wodzie, obierz, pokrój na połówki. Ogórek wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, pokrój w półplasterki. Umyte pomidory pokrój na ósemki. Łodygi selera oczyść, drobno posiekaj.

Reklama

2Liście sałaty opłucz, osusz, rozdrobnij. Połącz z ogórkiem, selerem, pomidorem i jajkami. Olej wymieszaj z 1-2 łyżkami soku z cytryny. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Polej sałatkę, ozdób ziarnami czerwonego pieprzu.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje