Sałatka z jajkiem
Smaczna, pożywna i sycąca!

Składniki
- 1 podwójny filet z kurczaka
- po 1 łyżce oleju i oliwy
- po 1 łyżeczce musztardy i miodu
- 1 główka sałaty rzymskiej
- 4 jajka
- 12 pomidorków
- 15 dag gorgonzoli
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
1. Jajka ugotuj na twardo (ok. 10 minut). Filet natrzyj solą i pieprzem. Posmaruj olejem. Smaż 10 minut, obracając. Wymieszaj musztardę z miodem i oliwą. Posmaruj z obu stron filet z kurczaka i smaż jeszcze 3 minuty, obracając. Jajka obierz, potnij na cząstki. Pomidorki pokrój na połówki, liście sałaty porwij na kawałki. Filet potnij w plastry. 2. Przygotowane składniki ułóż na półmisku. Gorgonzolę włóż do garnka. Dolej 3 łyżki wody. Podgrzewaj, aż ser się stopi. Sos przypraw solą oraz pieprzem. Polej nim sałatkę tuż przed podaniem.