Sałatka z jajkiem

Smaczna, pożywna i sycąca!

Sałatka z jajkiem
Sałatka z jajkiem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Jajka ugotuj na twardo (ok. 10 minut). Filet natrzyj solą i pieprzem. Posmaruj olejem. Smaż 10 minut, obracając. Wymieszaj musztardę z miodem i oliwą. Posmaruj z obu stron filet z kurczaka i smaż jeszcze 3 minuty, obracając. Jajka obierz, potnij na cząstki. Pomidorki pokrój na połówki, liście sałaty porwij na kawałki. Filet potnij w plastry. 

2. Przygotowane składniki ułóż na półmisku. Gorgonzolę włóż do garnka. Dolej 3 łyżki wody. Podgrzewaj, aż ser się stopi. Sos przypraw solą oraz pieprzem. Polej nim sałatkę tuż przed podaniem.

Sałatka z karczochów z jajkiemInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas