Reklama

Reklama

Sałatka z jajkiem

Smaczna, pożywna i sycąca!

Składniki

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • po 1 łyżce oleju i oliwy
  • po 1 łyżeczce musztardy i miodu
  • 1 główka sałaty rzymskiej
  • 4 jajka
  • 12 pomidorków
  • 15 dag gorgonzoli
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1. Jajka ugotuj na twardo (ok. 10 minut). Filet natrzyj solą i pieprzem. Posmaruj olejem. Smaż 10 minut, obracając. Wymieszaj musztardę z miodem i oliwą. Posmaruj z obu stron filet z kurczaka i smaż jeszcze 3 minuty, obracając. Jajka obierz, potnij na cząstki. Pomidorki pokrój na połówki, liście sałaty porwij na kawałki. Filet potnij w plastry. 

2. Przygotowane składniki ułóż na półmisku. Gorgonzolę włóż do garnka. Dolej 3 łyżki wody. Podgrzewaj, aż ser się stopi. Sos przypraw solą oraz pieprzem. Polej nim sałatkę tuż przed podaniem. 

Reklama


Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje