Sałatka z kalafiorem i pastrami
Wykwintna sałatka.

Składniki na 4 porcje:
- 1/2 główki kalafiora,- sól, pieprz (czarny i czerwony),- żółta , czerwona i zielona papryka,- 3 większe dymki,- 15 dag pomidorków koktajlowych,- 15 dag plasterków pastrami lub pieczonej polędwicy wołowej,- łyżka posiekanego koperku,- 3 łyżki oliwy,- 2 łyżki octu winnego
Przygotowanie:
Kalafiora podziel na małe różyczki, ugotuj na półtwardo w posolonej wodzie (ok. 12 min). Osącz, ostudź. Dymkę pokrój w talarki. Oczyść paprykę, potnij na połówki a te w cienkie paseczki. Pomidorki potnij na połówki. Przygotuj sos. Ocet utrzyj z solą i 2 rodzajami pieprzu. Wymieszaj z oliwą i koperkiem. Odstaw na kilka minut. W dużej salaterce wymieszaj kalafior, pomidory, półplasterki wołowiny, cebulkę oraz paprykę. Skrop przygotowanym sosem.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!