Reklama

Reklama

Sałatka z makaronem tuńczykiem, bobem i młodym szpinakiem

Sprawdzi się na przyjęciach w gronie znajomych.


Składniki

  • makaron np. Lubella Uszka 1 opakowanie
  • tuńczyk w oleju 2 puszki
  • bób 500g
  • czerwona cebula 1 sztuka
  • młody szpinak 1 opakowanie (200g)
  • cytryna 1-2 sztuki
  • liście mięty 1 garść
  • musztarda pełnoziarnista 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku

Reklama

1. Na pierwszy ogień...

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. W międzyczasie...

Bób gotuj 5 minut we wrzącej, osolonej wodzie, odcedź i schłodź w wodzie z lodem. Odlej olej z tuńczyka do pojemnika, dodaj do niego łyżkę musztardy i mieszając dodaj sok z cytryny, sól i pieprz. Szpinak umyj i osusz, a cebulę pokrój w cieniutkie piórka. Makaron wymieszaj z winegretem, bobem, szpinakiem i cebulą.

3. To już prawie meta!

Rozłóż danie na talerze. Udekoruj tuńczykiem, miętą i skórką cytryny.

Brawo! Oto Twoja pyszna sałatka. Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje