Sałatka z makaronem tuńczykiem, bobem i młodym szpinakiem
Sprawdzi się na przyjęciach w gronie znajomych.

Składniki
- makaron np. Lubella Uszka 1 opakowanie
- tuńczyk w oleju 2 puszki
- bób 500g
- czerwona cebula 1 sztuka
- młody szpinak 1 opakowanie (200g)
- cytryna 1-2 sztuki
- liście mięty 1 garść
- musztarda pełnoziarnista 1 łyżka
- sól i pieprz do smaku
1. Na pierwszy ogień...
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W międzyczasie...
Bób gotuj 5 minut we wrzącej, osolonej wodzie, odcedź i schłodź w wodzie z lodem. Odlej olej z tuńczyka do pojemnika, dodaj do niego łyżkę musztardy i mieszając dodaj sok z cytryny, sól i pieprz. Szpinak umyj i osusz, a cebulę pokrój w cieniutkie piórka. Makaron wymieszaj z winegretem, bobem, szpinakiem i cebulą.
3. To już prawie meta!
Rozłóż danie na talerze. Udekoruj tuńczykiem, miętą i skórką cytryny.
Brawo! Oto Twoja pyszna sałatka. Smacznego!