Sałatka z roszponką
Dla dzieci po 3. roku życia.

Składniki
- kilka listków roszponki,
- 3 łyżki kukurydzy konserwowej,
- 5 rzodkiewek,
- kawałek ogórka,
- kilka gałązek szczypiorku,
- jabłko,
- łyżka jogurtu naturalnego,
- 2 łyżki majonezu
1. Warzywa, szczypiorek oraz jabłko umyj i osusz.
2. Roszponkę porwij na małe kawałki, a szczypiorek poszatkuj.
3. Jabłko przekrój na pół, usuń gniazda nasienne. Wraz z rzodkiewkami drobniutko posiekaj.
4. Ogórek obierz i pokrój w drobniutką kostkę.
5. Kukurydzę odsącz na sitku.
6. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj.
7. Majonez połącz z jogurtem naturalnym i polej sałatkę. Przed podaniem ponownie ją wymieszaj.