Reklama

Reklama

Sałatka z roszponką i mandarynkami

Wiosenna i lekka!

Składniki:


  • 3 garście roszponki
  • puszka mandarynek (np. mandarynki marki Sandra)
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • nieduży pęczek szczypiorku

Dressing:

  • odrobina soku z puszki po mandarynkach
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka płynnego miodu
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • szczypta świeżo zmielonego pieprzu

Reklama

Przygotowanie:

1. Roszponkę dokładnie myjemy, a następnie przekładamy do miski. Mandarynki odsączamy, paprykę i cebulę kroimy w paseczki. Szczypiorek drobno siekamy. Następnie wszystkie te składniki dorzucamy do roszponki.

2. Składniki na sos dokładnie ze sobą mieszamy, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę.  


materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje