Sałatka z rzodkiewek

Nie ma lepszej i zdrowszej przekąski niż sałatka. Tym bardziej, że na stoiskach warzywnych można już kupić świeże nowalijki. Wypróbuj nasz przepis.

Ta sałatka jest lekka i pożywna.
Ta sałatka jest lekka i pożywna. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • pęczek rzodkiewek
  • 1 ogórek świeży
  • 1  pomidor
  • koperek
  • szczypiorek
  • 3 liście sałaty
  • majonez
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • sól
  • pieprz
  • jeśli chcesz żeby była bardziej pożywna - dodaj jajko

Sposób przygotowania:

Rzodkiewki i ogórka pokroić w plasterki, pomidora w kostkę, sałatę pokroić. Posiekać koperek i szczypiorek. Zieleninę wsypać do majonezu ze śmietaną, dodać chrzan, wymieszać, dodać jarzyny, doprawić do smaku. Posypać posiekanym koperkiem, podawać do wędlin.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas