Sałatka z rzodkiewek

Nie ma lepszej i zdrowszej przekąski niż sałatka. Tym bardziej, że na stoiskach warzywnych można już kupić świeże nowalijki. Wypróbuj nasz przepis.

Ta sałatka jest lekka i pożywna.
Ta sałatka jest lekka i pożywna. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • pęczek rzodkiewek
  • 1 ogórek świeży
  • 1  pomidor
  • koperek
  • szczypiorek
  • 3 liście sałaty
  • majonez
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • sól
  • pieprz
  • jeśli chcesz żeby była bardziej pożywna - dodaj jajko

Sposób przygotowania:

Rzodkiewki i ogórka pokroić w plasterki, pomidora w kostkę, sałatę pokroić. Posiekać koperek i szczypiorek. Zieleninę wsypać do majonezu ze śmietaną, dodać chrzan, wymieszać, dodać jarzyny, doprawić do smaku. Posypać posiekanym koperkiem, podawać do wędlin.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas