Sałatka z serem i ananasem

Prosta i pyszna sałatka idealna na przystawkę – słodkie nuty zaostrzą apetyt na danie główne.

Składniki

  • Szpinak baby (można kupić już umyty)
  • Ser z niebieską pleśnią
  • Orzechy włoskie (już gotowe, łuskane)
  • Ananas z puszki np. marki Sandra
  • Kilka łyżek miodu
  • Sok z ½ cytryny

Sposób przygotowania

Do naczynia przekładamy szpinak, ćwiartki orzechów, pokrojony w grubą kostkę ser i pokrojonego ananasa. W oddzielnym naczyniu szykujemy sos do sałatki - sok z cytryny mieszamy z miodem (możemy dopasować słodkość sosu do naszych preferencji). Składniki polewamy sosem i mieszamy.

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje