Reklama

Reklama

Sałatka z serkiem halloumi

Świetny dodatek do potraw z grilla.

Sposób przygotowania

Pokrój w plasterki 40 dag serka halloumi. Wymieszaj 5 łyżeczek oliwy z 2 roztartymi ząbkami czosnku i 1 łyżeczką suszonego oregano. Dodaj 2 szczypty pieprzu. Marynatą posmaruj plasterki sera, odłóż na 30 minut. Obierz 2 pomarańcze, z miąższu wytnij fileciki, z pozostałości owocu wyciśnij sok. Przekrój 1 granat, wybierz miąższ. Opłucz i osusz 1 op. rukoli. Sok z pomarańczy wymieszaj z 4 łyżkami octu winnego i 1 łyżeczką miodu. Dodaj sól i pieprz do smaku. Wlej 4 łyżki oliwy. Ubij gęsty sos. Wymieszaj rukolę z owocami. Skrop sosem. Grill mocno rozgrzej. Ułóż na nim plasterki sera i piecz je przez 5 minut, od czasu do czasu obracając. Gotowy ser ułóż na sałatce i posyp całość pestkami dyni (3-4 łyżki). 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje