Sałatka z tuńczyka - przysłała Aga

2 puszki tuńczyka w kawałkach; 5 jaj ugotowanych na twardo; 10 dkg startego, żóltego sera; 2 cebule pokrojone w kosteczkę; majonez; sól; pieprz

Przyrządzanie

Układamy warstwami w szklanej, najlepiej przezroczystej misie:

białka na dnie, na to warstwę sera żółtego, następnie tuńczyka odsączonego, lekko rozdrobnionego, cebula. Wszystko polewamy cieniutką warstewką majonezu, solimy, posypujemy pieprzem.

Następnie znowu białka, ser, ale teraz cebulę, potem tuńczyk. Znowu majonez. Na wszystko drobniuteńko pokrojone żółtka. Solimy, posypujemy pieprzem, czerwoną papryką.

Sałatkę bierzemy pionowo z miski przebijając się przez wszystkie warstwy. Mieszamy każdy na talerzyku.

Pychota.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas