Reklama

Reklama

Sałatka z tuńczykiem - po 2. roku życiu

Składniki

  • 1 łyżka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 jajko
  • 1 pomidor
  • 2 liście sałaty
  • 2 rzodkiewki
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2-3 gałązki szczypiorku

1. Warzywa dokładnie umyj pod bieżącą wodą.

2. Sałatę porwij na małe kawałki, a rzodkiewkę pokrój w kostkę.

Reklama

3. Pomidora zalej wrzątkiem. Odczekaj chwilę, a następnie zdejmij z niego skórkę i pokrój go na cząstki.

4. Jajko ugotuj na twardo. Gdy ostygnie, obierz je ze skorupki i pokrój na większe kawałki.

5. Tuńczyka odciśnij z sosu i rozdrobnij widelcem.

6. Wszystkie składniki połącz, delikatnie mieszając.

7. Sałatkę polej jogurtem i posyp szczypiorkiem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje