Sałatka z tuńczykiem - po 2. roku życiu

Składniki
- 1 łyżka tuńczyka w sosie własnym
- 1 jajko
- 1 pomidor
- 2 liście sałaty
- 2 rzodkiewki
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2-3 gałązki szczypiorku
1. Warzywa dokładnie umyj pod bieżącą wodą. 2. Sałatę porwij na małe kawałki, a rzodkiewkę pokrój w kostkę.
3. Pomidora zalej wrzątkiem. Odczekaj chwilę, a następnie zdejmij z niego skórkę i pokrój go na cząstki.
4. Jajko ugotuj na twardo. Gdy ostygnie, obierz je ze skorupki i pokrój na większe kawałki.
5. Tuńczyka odciśnij z sosu i rozdrobnij widelcem.
6. Wszystkie składniki połącz, delikatnie mieszając.
7. Sałatkę polej jogurtem i posyp szczypiorkiem.