Sałatka z tuńczykiem - przysłała Maja

1 słoik czerwonej papryki konserwowej; 1 puszka zielonego groszku; 1 puszka kukurydzy; 1 torebka ryżu; 1 puszka tuńczyka; sos vinegret - może być z torebki; sól oraz pieprz.

Przyrządzanie

Do dużej misy wsypać odsączone: groszek i kukurydzę. Ugotować ryż na sypko. Gotowy ryż wyjąć z torebki i rozłożyć na talerzu by ostygł. Paprykę odsączyć i pokroić w kostkę, dodać do misy. Tuńczyk odsączony wraz z chłodnym ryżem dodać do całości. Przygotować sos wg przepisu na opakowaniu. Dodać sos do sałatki, doprawić solą i pieprzem. Całość delikatnie wymieszać. Sałatkę można podawać od razu po przyrządzeniu.

Propozycja doskonale sprawdza się na domowych imprezach.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas