Sałatka z wędzonym łososiem i rzodkiewkami

Lekka, a jaka smaczna

Sałatka z łososiem
Sałatka z łososiem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Sałatę umyj, odwiruj lub osusz ją na papierowym ręczniku. Do słoika wlej oliwę, ocet, dodaj miód, musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Słoik zakręć i kilka razy mocno potrząśnij, by składniki dokładnie się połączyły.

2. Ogórka umyj, nie obieraj, pokrój w cienkie plastry. Posól i popieprz, pozostaw na sicie, by ściekł nadmiar soku. Rzodkiewki pokrój w cienkie słupki. Kilka rzodkiewek ponacinaj dekoracyjnie, tworząc kwiatki. Pokrój łososia.

3. Wszystkie składniki sałaty ułóż na talerzu, polej sosem. Przed podaniem schłodź.

Łosoś miętowyInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas