Schab duszony w ziołach
Kg schabu, łyżka ostrej musztardy, łyżeczka cząbru; 2 łyżeczki majeranku; 2 ząbki czosnku; szklanka bulionu; pół szklanki śmietany; łyżka mąki pieprz, sól
Porcja dla 6 osób.
Stopień trudności - umiarkowany.Czas przyrządzenia - 3 h.Zawartość tłuszczu - średnia.
Przyrządzanie
A. Schab umyć, osuszyć, natrzeć musztardą i cząbrem, posolić i popieprzyć, owinąć w folie i na noc włożyć do lodówki.
B. Następnego dnia włożyć do żaroodpornego naczynia, wlać bulion, piec 2 godziny w temperaturze 180 stopni. Sos wymieszać ze śmietana i łyżką mąki.
C. Mięso pokroić i na talerzu polać sosem.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!