Schab duszony w ziołach

Kg schabu, łyżka ostrej musztardy, łyżeczka cząbru; 2 łyżeczki majeranku; 2 ząbki czosnku; szklanka bulionu; pół szklanki śmietany; łyżka mąki pieprz, sól

Porcja dla 6 osób.
Stopień trudności - umiarkowany.
Czas przyrządzenia - 3 h.
Zawartość tłuszczu - średnia.

Przyrządzanie

A. Schab umyć, osuszyć, natrzeć musztardą i cząbrem, posolić i popieprzyć, owinąć w folie i na noc włożyć do lodówki.

B. Następnego dnia włożyć do żaroodpornego naczynia, wlać bulion, piec 2 godziny w temperaturze 180 stopni. Sos wymieszać ze śmietana i łyżką mąki.

C. Mięso pokroić i na talerzu polać sosem.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas