Schab pieczony w ziołach

Najlepiej smakuje z ziemniakami lub ryżem i sosem grzybowym.

Składniki:

Reklama

4 plastry schabu, zioła prowansalskie, ostra papryka, sól, pieprz, olej, 20 dag ryżu, 30 dag pieczarek, po łyżce masła i mąki

Przygotowanie:

Plastry schabu delikatnie rozbij na grubość ok. 1 cm. Podsmaż z obydwu stron na oleju. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp ziołami prowansalskimi, ostrą papryką, solą i pieprzem. Podlej wodą. Piecz 20 minut w temp. 200°C.

Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Pieczarki oczyść, drobno pokrój. Podduś na maśle. Podlej wodą i zagęść mąką, przypraw. Schab podaj z ryżem lub ziemniakami i np. z pieczarkami.

Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,90 zł

Dowiedz się więcej na temat: schab | Schab pieczony | plastry | zioła

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje