Schabowe z pieczarkami

Obiad gotowy w godzinę.

Schab nadziewany grzybami
Schab nadziewany grzybami 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 80 dag schabu bez kości
  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 3 jajka
  • 2 łyżki tłuszczu
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • natka pietruszki

Przygotowanie:

1. Drobno pokrojone pieczarki i cebulę usmażyć i doprawić do smaku. Schab pokrojony na porcje doprawić i cienko rozbić.

2. Rozbite kotlety posypać natką pietruszki, na każdy nałożyć trochę smażonych pieczarek, zwinąć w rulon.

3. Panierować w jajku i bułce, potem smażyć z każdej strony w dużej ilości tłuszczu.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas