Schabowy w sosie serowo-ziołowym

Oryginalny sposób na schab!

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL
  • 1 cebula
  • 12 plastrów schabu (po 50 g)
  • 12 plastrów bekonu
  • łyżka ostrej musztardy
  • 250 g śmietany kremówki
  • 150 g twarożku z ziołami prowansalskimi
  • 1 serek topiony śmietankowy (62,5 g)
  • 2 łyżki marynowanego pieprzu
  • pęczek natki pietruszki
  • tłuszcz do smażeniaPrzygotowanie:

Cebulę pokroić w krążki. Patelnię  z metalową rączką posmarować tłuszczem i nałożyć cebulę. Każdy kawałek mięsa zawinąć w plaster bekonu, z każdej strony posmarować musztardą i ułożyć na cebuli. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez 40 minut.

Śmietanę, twarożek, serek topiony i pieprz podgrzać, wymieszać. Pietruszkę posiekać, dodać do sosu. 10 minut przed końcem pieczenia sos wylać na mięso. Można dekorować natką pietruszki.

Czas przygotowania: 60 minut

Jedna porcja zawiera: 2730 kJ/652 kcal

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas