Schabowy ze szpinakiem

Nadesłała Urszula

Składniki:

Paczka mrożonego szpinaku, 4 ząbki czosnku, olej , serek pleśniowy z ziołami, ok 70 dek.schabu bez kości, bułka tarta , jajko, mąka.

Przygotowanie:

Szpinak rozmrozić.

Na patelnię wlać ok. 2 łyżki oleju, dodać szpinak oraz rozgnieciony czosnek. Dusić ok 5-6 minut, następnie pokroić ser w kostkę dodać do szpinaku rozpuścić i dusić ok. 4 minuty. Doprawić do smaku. Ostudzić.

Schab pokroić cieniutko , rozklepać na plasterek dł. ok 10cm. Posolić, popieprzyć, można dodać trochę wegety. Odstawić na ok 2 godz. w chłodne miejsce. Następnie każdy plasterek smarować masą szpinakową, panierować , smażyć troszkę dłużej niż tradycyjne schabowe. Zamiast schabu można w ten sposób przygotować piersi z kurczaka. Ja podaję z ziemniakami, zieloną sałatą oraz żurawiną.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas