Sekret puszystych i chrupiących racuchów. Nasze babcie zawsze tak robiły

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Co dodać do racuchów, by zawsze wychodziły puszyste?
Co dodać do racuchów, by zawsze wychodziły puszyste?123RF/PICSEL

Dlaczego warto jeść racuchy?

Sprawdzony przepis na racuchy

  • 2 jabłka
  • 200 mililitrów mleka
  • jajko
  • szklanka mąki pszennej
  • łyżka cukru wanilinowego
  • łyżeczka cukru
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • do smażenia: olej roślinny
Racuchy to pyszne i proste danie
Racuchy to pyszne i proste danie123RF/PICSEL
  1. Najpierw do miski wsyp mąkę, cukier waniliowy i zwykły, a także sodę oczyszczoną. Składniki dokładnie wymieszaj.
  2. Dodaj mleko i jajko, całość zmiksuj na jednolitą masę.
  3. Obrane i pokrojone w drobną kostkę jabłka dodaj do całości i wymieszaj drewnianą łyżką.
  4. Chochlą nakładaj małe ilości masy, by utworzyły się placki. Smaż z obu stron do zarumienienia.
„Zdrowie na widelcu”: Zły cholesterol. Gdzie jest go najwięcej?Polsat CafePolsat Cafe
zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?