Serce z kremem malinowym
Na Walentynki.

Składniki na 6 porcji:
Ciasto: - 3 łyżki masła, - szczypta soli, - łyżka cukru, 2 szklanki mąki, - 4 jajka. Krem: - 25 dag malin z syropu lub mrożonych, - 20 dag twarożku, - 4 łyżki cukru pudru, - łyżeczka skórki startej z cytryny, - pojemnik śmietany kremówki.
Przygotowanie:
Zagotować 1/4 litra wody z masłem, solą i łyżką cukru. Do wrzątku wsypać szybkim ruchem całą mąkę. Ucierać drewnianą łyżką, aż ciasto zacznie odchodzić od dna garnka. Zdjąć z ognia, lekko przestudzić. Kolejno wbijać po jednym jajku i ucierać, aż ciasto będzie gładkie i lśniące. Na koniec garnek przykryć i odstawić na 30 minut. Szprycę napełnić ciastem. Uformować serca, zachowując duże odstępy. Piec ok. 15 minut w temp. 220 st. C. Serduszka przestudzić lekko na blasze i przekroić poziomo na pół. Ostudzić. Zrobić krem. Maliny zmiksować z serem, 4 łyżkami cukru pudru oraz startą skórką z cytryny. Śmietankę ubić na sztywno, wymieszać z masą serową. Kremem napełnić ptysie. Udekorować malinami i posypać cukrem pudrem. 1 porcja - 460 kcal
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".