Serek twarogowy w oryginalnej odsłonie

Zaletą kremowego serka twarogowego jest to, że możemy go podać w dowolnej formie i łączyć z różnymi składnikami. Blogerka Iza "Smaczna Pyza" Kulińska proponuje, był połączyć go z sezonowymi produktami, jak truskawki i szparagi.

Wiosenna kanapka ze szparagami
Wiosenna kanapka ze szparagami123RF/PICSEL

W kremowym serku Iza Kulińska lubi to, że możemy przygotować z niego przekąski i na ostro, i na słodko, i na kwaśno. Jak zaznacza, z innymi serkami nie mamy już takiego pola manewru: "Na przykład serka z szynką nie podamy z jakimiś słodkimi dodatkami".

Blogerka pochwaliła się swoim pomysłem na oryginalną wiosenną kanapkę. "Słodką maślaną bułkę smaruję serkiem śmietankowym. Do tego są orzechy włoskie karmelizowane na miodzie, z dodatkiem rozmarynu, pieprzu i cytryny. Na to kładę truskawkę i surowe szparagi. Na koniec młode listki jarmużu" - opisuje w rozmowie z PAP Life swoją przekąskę.

Smaczna Pyza często wykorzystuje szparagi jako posypkę do kanapki. Przyznaje, że surowe przypominają jej zielony groszek. Co więcej, przekonuje, że doskonale komponują się z truskawkami. Zachęca, by nie bać się też łączenia truskawek z wędlinami

PAP life
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas