Serniczek z winogronami na kokosowym spodzie - idealny na lato
Szukasz pomysłu na letni deser? Mamy coś dla ciebie. Delikatny serniczek zachwyci najbardziej wybrednych gości.
Cisto z winogronami na kokosowym spodzie - składniki
- 1/2 kostki masła
- łyżka miodu
- 20 dag ciastek owsianych
- 10 dag wiórków kokosowych
- 4 łyżeczki żelatyny
- szklanka śmietany kremówki
- szklanka brązowego cukru
- 2 opakowania serka mascarpone
- 1/2 szklanki pokrojonych winogron
- 1/2 kg winogron do dekoracji
Sposób przygotowania
- Masło rozpuść z miodem.
- Ciastka zmiksuj z wiórkami kokosowymi.
- Wymieszaj z roztopionym masłem, wyłóż na dno tortownicy i dociśnij.
- Wstaw do lodówki .
- Żelatynę rozpuść, odstaw na chwilę.
- Śmietanę kremówkę ubij z cukrem, dodaj serek, miksuj dłuższą chwilę.
- Dodaj żelatynę, włóż pokrojone winogrona i wymieszaj.
- Masę serową wyłóż na spód, schłodź. Udekoruj winogronami.