Serniczek z winogronami na kokosowym spodzie - idealny na lato

Szukasz pomysłu na letni deser? Mamy coś dla ciebie. Delikatny serniczek zachwyci najbardziej wybrednych gości.

Serniczek z winogronami na kokosowym spodzie
Serniczek z winogronami na kokosowym spodzie123RF/PICSEL

Cisto z winogronami na kokosowym spodzie - składniki

  • 1/2 kostki masła 
  • łyżka miodu 
  • 20 dag ciastek owsianych
  • 10 dag wiórków kokosowych
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • szklanka śmietany kremówki
  • szklanka brązowego cukru
  • 2 opakowania serka mascarpone
  • 1/2 szklanki pokrojonych winogron
  • 1/2 kg winogron do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. Masło rozpuść z miodem.
  2. Ciastka zmiksuj z wiórkami kokosowymi. 
  3. Wymieszaj z roztopionym masłem, wyłóż na dno tortownicy i dociśnij. 
  4. Wstaw do lodówki .
  5. Żelatynę rozpuść, odstaw na chwilę. 
  6. Śmietanę kremówkę ubij z cukrem, dodaj serek, miksuj dłuższą chwilę. 
  7. Dodaj żelatynę, włóż pokrojone winogrona i wymieszaj. 
  8. Masę serową wyłóż na spód, schłodź. Udekoruj winogronami. 
„Ewa gotuje”: Mini serniki kajmakowePolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas