Sernik z morelami
Osłódź sobie życie.

Składniki:
- 300 g wafelków kakaowych, - 2 galaretki morelowe, - 600 g twarożku homogenizowanego, - duża puszka moreli w zalewie, - 3 jajka, - 1/2 szklanki cukru pudru, - łyżka orzechów pistacjowych, - łyżka rodzynków
Przyrządzanie: Wafle dokładnie pokruszyć i wysypać nimi dno posmarowanej tłuszczem okrągłej formy. Jedną galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, ostudzić i wstawić do lodówki, aby nieco stężała. Twarożek utrzeć z cukrem pudrem, wbijając po jednym żółtku. Z białek ubić pianę na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową. Połowę drugiej galaretki rozpuścić w szklance zagotowanej i ostudzonej zalewy z moreli. Wymieszać z masą serową. Gotową wylać na pokruszone wafelki, przykryć osączonymi morelami, zalać stygnącą galaretką. Schłodzić w lodówce. Posypać orzeszkami piniowymi i opłukanymi, osączonymi rodzynkami.