Sernikobrownie z malinami
Na pewno posmakuje gościom!
Sposób przygotowania
1. Sernik: maliny umyj i osusz delikatnie ręcznikiem papierowym. Serek zmiksuj na gładką masę z przesianym przez sitko pudrem, mąką i esencją. Następnie, ciągle miksując, dodaj po jednym jajku.
2. Brownie: czekolady rozpuść w kąpieli wodnej i przestudź. Masło utrzyj z pudrem. Wbij po jednym jajku, po każdym chwilę miksując. Wsyp przesianą mąkę. Wymieszaj na wolnych obrotach miksera. Na koniec wlej przestudzoną czekoladę i jeszcze raz wymieszaj.
3. Piekarnik nagrzej do 175 st. Foremkę wyłóż pergaminem. Na dno wylej 2/3 masy czekoladowej. Przykryj ją masą serową. Poukładaj osuszone maliny. Wylej resztę ciemnej masy i wyrównaj wierzch.
4. Piecz 60-65 minut (na pierwsze 15 minut możesz przykryć ciasto folią aluminiową). Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i poczekaj, aż ostygnie. Schłodź, najlepiej przez całą noc. Pokrój na kwadraty