Serowa zupa kozienicka

Prosta i bardzo smaczna.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 3 kostki topionego serka (po 10 dag),
- 3 szkl. rosołu z kostki (grzybowy, warzywny, drobiowy),
- 1 szkl. śmietany,
- 3 łyżki mąki,
- 2-3 ząbki czosnku,
- sól,
- pieprz

Przygotowanie:

Zagotować rosół z kostki, dodać serki i podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, dopóki serki się nie rozpuszczą. Mąkę wymieszać ze śmietaną, wlać do zupy i podgrzewać, stale mieszając, dopóki zupa nie zgęstnieje. Czosnek drobniutko posiekać, dodać do zupy. Zupę podawać można z groszkiem ptysiowym.

Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas!

Kobieta INTERIA.PL on Facebook

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas