Serowe gołąbki

Obiad nie musi być nudny. Wypróbuj nasz zmodyfikowany przepis na pyszne, serowe gołąbki. Zachwycisz się ich nowym smakiem.

Gołąbki w tej wersji zachwycają smakiem.
Gołąbki w tej wersji zachwycają smakiem. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 kapusta włoska
  • 1/2 kg twarogu (bardziej suchego)
  • 2 łyżeczki masła
  • 1/3 szklanki ugotowanego ryżu
  • ½ szklanki bułki tartej-bezglutenowej
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa warzywna
  • olej

Sposób przygotowania:

Zmiksować twaróg z jajkami, bułką bezglutenową, masłem, usmażoną cebulą i przyprawami. Gotową masę połączyć z ryżem. Główkę kapusty zamoczyć we wrzącej wodzie, gdy liście będą łagodnie odchodziły od główki, ostudzić je.

Nakładać na liście farsz i ciasno zawijać, ułożyć w naczynku żaroodpornym, dolać wodę, osolić, dodać przyprawę warzywną, włożyć do mocno nagrzanego piekarnika, piec około godziny. Podawać polane masłem.  

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas