Serowe gołąbki

Obiad nie musi być nudny. Wypróbuj nasz zmodyfikowany przepis na pyszne, serowe gołąbki. Zachwycisz się ich nowym smakiem.

Gołąbki w tej wersji zachwycają smakiem.
Gołąbki w tej wersji zachwycają smakiem. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 kapusta włoska
  • 1/2 kg twarogu (bardziej suchego)
  • 2 łyżeczki masła
  • 1/3 szklanki ugotowanego ryżu
  • ½ szklanki bułki tartej-bezglutenowej
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa warzywna
  • olej

Sposób przygotowania:

Zmiksować twaróg z jajkami, bułką bezglutenową, masłem, usmażoną cebulą i przyprawami. Gotową masę połączyć z ryżem. Główkę kapusty zamoczyć we wrzącej wodzie, gdy liście będą łagodnie odchodziły od główki, ostudzić je.

Nakładać na liście farsz i ciasno zawijać, ułożyć w naczynku żaroodpornym, dolać wodę, osolić, dodać przyprawę warzywną, włożyć do mocno nagrzanego piekarnika, piec około godziny. Podawać polane masłem.  

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas