Serowe gołąbki
Obiad nie musi być nudny. Wypróbuj nasz zmodyfikowany przepis na pyszne, serowe gołąbki. Zachwycisz się ich nowym smakiem.
Składniki:
- 1 kapusta włoska
- 1/2 kg twarogu (bardziej suchego)
- 2 łyżeczki masła
- 1/3 szklanki ugotowanego ryżu
- ½ szklanki bułki tartej-bezglutenowej
- 2 jajka
- sól
- pieprz
- przyprawa warzywna
- olej
Sposób przygotowania:
Zmiksować twaróg z jajkami, bułką bezglutenową, masłem, usmażoną cebulą i przyprawami. Gotową masę połączyć z ryżem. Główkę kapusty zamoczyć we wrzącej wodzie, gdy liście będą łagodnie odchodziły od główki, ostudzić je.
Nakładać na liście farsz i ciasno zawijać, ułożyć w naczynku żaroodpornym, dolać wodę, osolić, dodać przyprawę warzywną, włożyć do mocno nagrzanego piekarnika, piec około godziny. Podawać polane masłem.